Speedfitness 2018-09-06T11:27:43+01:00

Speedfitness Buda, 12. kerületben elegáns, professzionális és diszkrét környezetben!

A MIHA BODITEC

Speedfitness gép hatásmechanizmusa

Az EMS (electro-muscle-stimulation = elektromos izomstimuláció) módszere az orosz űrkutatásból indult. Köztudott, hogy nulla gravitációnál leépülnek az izmok és jelentős csontveszteség is kialakul. A 90-es években német mérnökök fejlesztették ki az EMS készülékek új generációját, melyet először az élsport és rehabilitáció területén teszteltek és alkalmaztak, míg mostanra a fitness-, egészség- és szépségipar legforradalmibb és leggyorsabban terjedő innovációja lett. A gyors edzésidő, a gyors eredmények és a gyorsaságra, dinamikára, reakcióidőre gyakorolt rendkívüli fejlesztő hatása miatt nevezték el ezt az edzésmódszert Speedfitness®-nek.

Az EMS készülékek legújabb generációja, így a speedfitness is kis erősségű váltóárammal feszíti meg az izmokat, mely nem csak biztonságos, de rendkívül hatékony módszer, amely a teljes vázizomzat 90%-át edzi meg 15-20 perc alatt. A Miha Boditec géppel nem csak a jól látható felületi vázizmok, hanem a mélyen fekvő stabilizáló, tartóizmok is keményen dolgoznak, így az eddig ismert elektrostimulációs eszközöktől nagymértékben különbözik. Az elektromos jel a vázizom beidegzését ingerli, ezáltal összehúzza az izmokat. Normális esetben (természetes módon) a központi idegrendszer küldi a parancsot elektromos jel formájában az izmoknak, ez okozza az izomösszehúzódást. A Speedfitness edzés esetében egy külső készülékből érkeznek ugyanazok a jelek, melyek normál esetben az agyból indulnak. Az izmok az elektromos inger hatására tónusba kerülnek, azaz összehúzódnak. Mivel a Speedfitnesszel a test izmainak szinte egészét egyszerre ingereljük, olyan edzésintenzitást érhetünk el, melyet más módszerrel lehetetlen megvalósítani.  Ennek az az oka, hogy ha több izom dolgozik egyszerre, akkor nagyobb a mozgás energiaigénye, vagyis minél több az egyszerre mozgatott izom, annál nagyobb kalória felhasználással jár a mozgás.

ELŐZETES

időpontfoglalás

A Speedfitness  gép másodpercenként 85 összehúzódást generál a test teljes izomzatában, vagyis 38250 izomösszehúzódás történik  egy mindössze 15-20 perces elektrostimulációs edzés során, ami egy átlagos 1,5 órás konditermi erőnléti edzés alatti izommunka sokszorosa, és napokig tartó fokozott zsírégetést biztosít. Fontos kiemelni, hogy az elektromos izomstimuláció előnyösen hat a maximális izomerőre. Az edzés során az izmok összehúzódása olyannyira erős, melyet csak maximális közeli súlyokkal végzett edzés során lehet tapasztalni. Teljesen mindegy, hogy az összehúzódás akaratlagos-e vagy sem, a vérnyomás mindenképp megemelkedik, a légzés egyre szaporább és mivel az impulzusok és szünetek 4 másodpercenként váltogatják egymást, ezért a 15 perces tréning jobban megdolgoztatja a kardiovaszkuláris rendszeredet, mint egy egyórás erősítő edzés. A tüdőkapacitást az erőnléti program természetesen csekélyebb mértékben fejleszti, de nem is ez a célja. Viszont erre is van megoldás, mégpedig a kardió edzéssel kombinált „cellulit” program, ami során 20 percen át intenzív aerob gyakorlatokat végez a vendég. Alapvetően kétfajta olyan edzésprogram létezik a gépen, amely hozzásegít a fogyáshoz, csak más-más úton. A speedfitness erőnléti tréning elsődleges célja a zsírmentes izomtömeg felépítése, amely az edzést követő u.n. utólagos zsírégető hatása és az alapanyagcsere megemelése által éri el fogyasztó hatását. Ha mindehhez egy kiegyensúlyozott, fehérjén és rostanyagokon alapuló étrendet követünk, akkor hosszú távú, tartós fogyás és a testarányok kedvező átrendeződése lesz az eredmény. A másik edzésfajta az ún. kardio vagy cellulit-edzés, ami a nyirokkeringést, az emésztést és a zsíranyagcserét gyorsítja. Dinamikus, aerob gyakorlatok végzésével kiegészítve rendkívül hatásos a fogyási folyamatok beindításában.

A Speedfitness segítségével fejlett testtudat, karcsú, áramvonalas test, formás izmok érhetőek el, míg a zsírpárnák természetes módon csökkennek az intenzív edzés hatására. Óriási tévhit, hogy az EMS edzés megvastagít, és férfiassá teszi még a hölgyeket is. Ugyanis, a férfiasan vastag izomzat kialakulásáért a férfi nemi hormonok a felelősek, amiből a nők szervezetében harmadannyi termelődik, mint a férfiakéban. Ha valaki mégis vastagodik, az nem azért van, mert az izomzata extrém módon megnőtt, hanem mert elfelejtette, hogy edzés után az éhes szervezetet nem hamburgerrel kell tömni, mert különben zsírégetés helyett a bevitt zsírból táplálkoznak a sejtjeink és csak az úszógumi lesz egyre nagyobb. Ezért ajánl a legtöbb speedfitness stúdió fehérje shaket edzés után.

A készülék egyedülálló képességeit 2009-ben innovációs díjjal is jutalmazták. Számos jótékony egészségügyi hatása miatt és a megfelelő klinikai tanulmányok megléte alapján a Miha Boditec EMS gép megfelel az Európai Unió orvosi eszközökre alkalmazandó 93/42/EEC számú tanácsi direktívájának, így az Európai Unióban orvostechnikai eszköznek minősül.

AZ EDZÉS

menete

  • A speedfitness edzésre előzetes időpont egyeztetéssel lehet bejelentkezni. Ez azért fontos, mert abban az időszakban csak és kizárólag azzal az egy vendéggel foglalkozunk. Stúdiónk nagy hangsúlyt fektet a privát szféra megteremtésére.
  • A megbeszélt időpont előtt kb. 0-5 perccel kell megérkezni. Stúdiónk minden egyes vendége számára biztosít edzőruhát, amely 100% pamut anyagú és minden alkalom után tisztítjuk, fertőtlenítjük és szárítjuk őket.
  • A pár perces átöltözést követően minden egyes edzést egy állapotfelmérés előz meg, amikor az edző és vendége átbeszélik az aktuális közérzetet, hangulatot, esetleges fájdalmakat, sérüléseket valamint egy professzionális diagnosztikai mérleg segítségével felmérik a vendég jelenlegi súlyát, test- és zsigeri zsírszázalékát, a vázizom százalékát, valamint a testtömeg-indexet.
  • Az edzés megkezdése előtt a vendég egy izotóniás italt kap, melyben azok a fontos vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek vannak, amelyet az intenzív edzés során az izzadással és energiafelhasználással elveszítünk, és ezt mindig pótolnunk kell.
  • A speedfitness edzés 20 percet vesz igénybe, amelyet szakképzett edzőink vezényelnek figyelve a személyre szabott terhelésre, szabályos végrehajtásra, célokhoz igazodó gyakorlatsor összeállítására. Alapvetően kétfajta olyan edzésprogram létezik a gépen, amely hozzásegít a fogyáshoz, alakformáláshoz, csak más-más úton. A speedfitness erősítő edzés elsődleges célja a zsírmentes izomtömeg felépítése, amely az edzést követő ún. utólagos zsírégető hatása és az alapanyagcsere megemelése által éri el fogyasztó hatását. Ennél a módszernél 15 percet vesz igénybe maga az edzés, és ezt követi egy 5 perces Relax program, amely felgyorsítja a regenerációt és csökkenti az izomláz mértékét. A másik edzésfajta az ún. kardió vagy cellulit-edzés, ami a nyirokkeringést, az emésztést és a zsíranyagcserét gyorsítja. A 20 percig tartó dinamikus, aerob gyakorlatok végzésével kiegészítve rendkívül hatásos a fogyási folyamatok beindításában, és javítja az állóképességet.
  • Az edzést követően magas tápanyagtartalmú fehérje shake-et kínálunk a vendégeknek, hogy ezzel támogassuk a testben fellépő anabolikus (izomépítő) folyamatokat.
  • Stúdiónkban lehetőség nyílik frissítő zuhanyt venni a kimerítő edzés után, amelyhez mi biztosítunk tusfürdőt, törölközőt, hajszárítót és pipere kellékeket is.
  • Mivel a speedfitness edzés serkenti a „boldogsághormonok” termelődését, vendégeink boldogan, elégedetten és mosollyal az arcukon távoznak tőlünk.

HÍRESSÉGEK VÉLEMÉNYE

A Speedfitnessről

Kétgyermekes dolgozó anyukaként rendkívül kevés időm jut a testmozgásra, ezért számomra ez az ideális megoldás. Heti 2-szer 15-20 perces speedfitness tréninggel ugyanazt a hatást érem el, mint 4 óra konditermi edzéssel!

Gregor Bernadett, színésznő

A  speedfitness az egyik legzsírabb dolog a világon, mert az olyan lusta dögök is rá tudják venni magukat, mint én. Persze nemcsak emiatt szeretem, az is nagyon bejön, hogy nem kell másfél-két órát súlyok emelgetésével töltenem, húsz perc alatt kész vagyok, és mégis megmozgatom minden izmom. Nagyon cool!

Fluor Tomi, énekes

Az egy hónapos nyári edzésmentes szabadidőm után mindig nehéz újra formába lendülnöm. Ebben volt segítségemre a speedfitness edzés. Az EMS tréning segítségével fele idő alatt sikerült csúcsformába kerülnöm, a szezon első Világ Kupa versenyén pedig rögtön győzelmet arattam!

Jakabos Zsuzsanna, úszó

Soha nem sportoltam aktívan, mindig csak álmodoztam róla. A sport nekem mindig macerásnak tűnt, inkább rajzoltam helyette… Egy éve fogyókúrázom és mivel pár hónapja megállt a fogyásom, a speedfitnesst ajánlották. Pár hónapja vettem részt életem első EMS edzésén és az első perctől kezdve beleszerettem. Gyönyörű a környezet, kedvesek az emberek és persze az eredmény is azonnal észrevehető. Már el sem tudom képzelni a szerda reggeleimet speedfitness nélkül.

Makány Márta, divattervező

Eléggé kiszámíthatatlanok a hétköznapjaim, ezért sokszor kellett, hogy kihagyjam a 2 órás edzéseket. Viszont a speedfitnesszel heti 2×20 perces rendszeres edzéssel már egy hónap alatt látványos változást értem el. Soha nem voltam még ilyen jó formában és a tartásom is nagyon sokat javult. Mindenki próbálja ki, én függő lettem! 🙂

Nagy Adri, énekes

Meggyőző érvek

A SPEEDFITNESS MELLETT

  • Hatékonyés egyénre szabott mértékű izomépülés érhető el az elektrostimulációt egyenletesen és célirányosan elosztó, nagy felületű elektródák révén.
  • A speedfitness nem terheli az inakat és az ízületeket, mivel a stimuláció kizárólag az izmokra hat.
  • Sportolók teljesítményfokozása:Az izomműködés hatékonyságának javulása lehetővé teszi a robbanékonyság, dinamika, gyorsaság növelését.
  • Hatásos a narancsbőr ellena vér- és nyirokkeringés működésének javulása, a bőr alatti kötőszövetek vérellátásának fokozódása következtében.
  • Fokozott zsírégetésérhető el a zsír- és izomtömeg megfelelő arányának kialakítása mellett, valamint a speedfitness edzést követő 24-48 órás afterburning hatásnak köszönhetően.
  • Az elvesztett izom-ízületi egyensúly (diszbalanszia) helyreállításábanis segít a speedfitness.
  • Deréktáji fájdalmak kezelése: a gerincoszlop melletti, mélyen fekvő tartóizmok megerősítésével.
  • A gátizomzat erősítésével segíti a vizelettartási problémák megszüntetésétés a szülést követő regenerációt.
  • Az intenzív izommunka „boldogsághormonok” termelődésétváltja ki, és egyúttal csökkenti a „stresszhormonok” szintjét, ezáltal hangulatjavító hatású – jó közérzetet eredményez.
  • Biztonságos működés: Számos klinikai vizsgálat bizonyítja a speedfitness mellékhatások nélküli, biztonságos működését, és egyedülálló eredményeit.
  • Tartós eredmények: A speedfitnesszel elérhető sikerek ugyanolyan tartósak, mint bármilyen más sporttevékenységgel elért eredmények.
  • Extrém rövid ideig tartó edzésa teljes testizomzatot egyszerre edzi, így nem kell hosszú órákat tölteni az edzőteremben, míg minden testrészünkön a megfelelő terhelést és intenzitást elérjük, így az időhiányban szenvedőknek is ideálissportolási lehetőség.

MIT MOND

az orvos?

Szívesen írok ajánlást a speedfitness edzés orvosi aspektusairól, hiszen nem meglepő, hogy egy újszerű technológia alkalmazása joggal vet fel kérdéseket, okoz aggodalmakat, részint pedig a testedzés és az egészséges életmód hiánya, az ebből kialakuló civilizációs betegségek napjaink legégetőbb orvosi feladatai közé tartoznak.

A Magyar Kardiológusok Társasága, a Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Elhízástudományi Társaság tagja

Az EMS technológia nem ismeretlen az orvoslásban sem. Mozgásszervi betegségek, sportsérülések utáni rehabilitációban korábban is és jelenleg is alkalmazzák a komplex fizikoterápia egyik nagyon jelentős elemeként. A mozgásszervi betegségek terápiájának része az ingeráram kezelés (TENS), melynek hatására a fájdalmas, görcsben lévő izmok merevsége oldódik, míg a tónust vesztett izmok pedig újra funkcionális állapotba kerülhetnek. A kezelés nem csupán a krónikus mozgásszervi panaszok terápiájának, de az akut (sérülés, baleset következtében fellépő) panaszokat követő rehabilitációs tervnek is része. Sok eltérő elektromos impulzust alkalmaznak a gyógyászatban, kozmetológiában és sport rekreációban. Ezek az ingeráramnak vagy galvánáramnak nevezett különböző hullámformák egy-egy célzott hatás kiváltására alkalmasak és rendeltetésszerű használatuk során nemkívánatos mellékhatások nélkül segítik az izmok és kötőszövetek regenerálódását, fejlődését, a trombózis megelőzését.

A speedfitness EMS edző tulajdonképpen egy teljes test TENS készülék, melynek segítségével egyszerre lehet stimulálni a test több izomcsoportját, lerövidítve így a kezelés/tréning időpontját. Nagy előnye, hogy azok is elkezdhetik a tréninget, akiknek az életéből hosszú ideje hiányzik a mozgás, hiszen szemben a konditermi edzéssel, futással, kardio edzésekkel a speedfitness megfelelő intenzitást választva nem vagy minimálisan terheli az ízületeket, ínakat így nem áll fenn a sérülés, komoly ízületi megterhelés kockázata. Sok embert a 30-as évei végén, 40-es évei elején már a túlsúly és a kezdődő ízületi fájdalmak tartanak vissza a mozgástól és ezzel az egészséges élet lehetőségétől is.

Orvosként nagyon fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy mindegy is, hogy milyen mozgástípussal, de mozogjon mindenki legalább heti kétszer legalább 30 percet az egészsége érdekében. Ezzel és minimális étrendi odafigyeléssel sokszor rendezhető lenne egy kezdődő magas vérnyomás, cukorbetegség, valamint a mozgás után a testet elárasztó „örömhormonok” révén a modern élettel járó stressz terhelés hatásai is csökkenthetők.

Az izmainkra nagyon fontos szerep hárul a izom-csont-ízületi rendszerünk megfelelő egészségének, működőképességének, egyensúlyának fenntartásában. Ne feledjék, a megfelelő izomtömeg a legjobb zsírégető apparátus. A fiatal korban fel nem épített izomzat idős korban bosszulja meg igazán magát. Ezért nagyon fontos odafigyelnünk gyermekeink megfelelő fizikai terhelésére és a tinédzserkorban manapság egyre jobban elharapózó túlsúlyra és mozgásszegény életmódra. Ezek a fiatalok nagyon komoly mozgásszervi panaszokkal fognak küzdeni már fiatal felnőtt korukban és a túlsúlyból szépen lassan elhízásba váltva első áldozatai lesznek az anyagcsere betegségeknek (cukorbetegség, magas koleszterinszint, érelmeszesedés, magas vérnyomás). Soha nincs késő elkezdeni, akinek még a speedfitness EMS edzés heti 2×20 perce is sok, az valóban menthetetlen.

Idősebb korban a fizikai tréningnek nagyon fontos szerepe van a csontritkulás megelőzésében, hiszen a tréninggel járó húzóerők növelik a csont keménységét és fémsókkal való telítettségét, az erősítő edzések megfékezhetik a csontok leépülését. Csak elegendő mozgás esetén épül be a csontokba a táplálkozás során felvett kalcium. Az edzés révén az anyagcsere és a hormonrendszer aktivizálódásával elérhetjük az öregedési folyamatok lassítását, nem beszélve arról az önbecsülésben bekövetkező pozitív változásról, amellyel az aktív, egészséges életmód jár.

Gyakran felmerülő panasz az orvosi praxisban a hát és derékfájás, mely a modern ülő életmód egyenes következménye. A mozgásszegény életmód, vagy éppen az ülő foglalkozás miatt nagy terhelést kap az ágyéki, deréktáji gerincszakasz, mely porckorong eltéréssel és a gerinc közeli izmok fájdalmával reagál a fokozott terhelésre. Így a derékfájás, hátfájás nemhogy ellenjavallata, hanem egyenesen javallata az EMS tréningnek. A tréning hatására az izmokban kialakult görcsök oldódnak, a tónust vesztett izomcsoportok pedig visszanyerik korábbi funkcionalitásukat. Az EMS tréning hátfájásos panaszokra gyakorolt kedvező hatását több tanulmány is vizsgálta és igazolta.*

Kérdésként gyakran merül fel, hogy mennyire biztonságos ez az edzéstípus, hiszen mégis csak elektromos áram ingerli az izmokat. Nos az EMS tréning az áramerősséget az amper ezredrésze (micro-Amper) nagyságú tartományban használja. Ez abszolút biztonságos, szinte semmilyen kockázata nincs. Mégis a tréning a stimulált izomzatnál olyan intenzív összehúzódást képes előidézni, amely a klasszikus erőnléti edzéseknél nem érhető el. Vannak olyan betegségek, kóros egészségállapotok, melyek az EMS tréning ellenjavallatát jelentik, de ezekre fel is hívják a stúdiók üzemeltetői a figyelmet.

Gyakran veszik igénybe kismamák az EMS tréninget, hiszen részben annak rövid volta, részben hatékonysága még egy kisgyermekes anyuka életébe is beépíthetővé teszi a mozgást. A szülést követő renyhébb hasfal és gátizomzat megerősítésében pedig nagyon eredményes és ajánlott a speedfitness. Fontos figyelembe venni, hogy a szülést követő 6 hét után és fizikai állapotának megfelelő intenzitással kezdjen tréningbe minden kismama, illetve a szoptatás miatt a mellizomra adott intenzitást csökkentsék, de ettől eltekintve egy célszerű és eredményes mozgásforma lehet esetükben a speedfitness.

Száz szónak is egy a vége, az egészséges élet az egészséges táplálkozással és a megfelelő fizikai aktivitással kezdődik. Ezek hiányában a test harmóniája, egyensúlya megbomlik és előbb-utóbb betegségtünetek jelentkeznek. Azonban bátorítok mindenkit, még azokat is akik már valamilyen betegséggel küzdenek, változtassanak életmódjukon, mert soha nem késő. A speedfitness EMS tréning pedig egy remek lehetőség a mozgás beépítésre a mindennapi rohanás közepette is.

GYAKORI

kérdések

Alkalmas a speedfitness a test átmasszírozására? 2018-03-22T09:42:53+01:00

Igen. A speedfitness masszázsprogramot (Body Relax) is tartalmaz az edzés és a cellulit program mellett, ami kellemesen ellazítja az izmokat edzés után. Ez a program biztosítja minden edzés után a levezetést, nyújtást, ami igény szerint speciális strechinggel is kiegészíthető.

Alkalmas a technológia szülés utáni rehabilitációra? 2018-03-22T09:42:42+01:00

Alkalmas. Számos tanulmány bizonyítja, hogy az EMS technológia gyorsan és hatékonyan megedzi a gát és mélyizmokat. Fontos, hogy a nőgyógyász konzultálásával, körülbelül 4-6 héttel a szülés után kezdje az edzést. Az edzés nagyon enyhe intenzitással kezdődjön, ezután a reakciótól függően lassan emeljük az intenzitást a különböző edzések folyamán.

Érhet áramütés az edzés során? 2018-03-22T09:43:05+01:00

Az áramütés teljesen kizárt, tökéletesen biztonságos a rendszer. A szigorú német minőségbiztosítási rendszer garantálja, hogy semmi kellemetlenség nem történhet az edzések alatt.

Fájdalmas a speedfitness edzés? 2018-03-22T09:43:10+01:00

A speedfitness edzés teljesen fájdalommentes. A tréning során a súlyzós edzésekhez hasonló izomfeszülést, izommunkát éreznek a vendégek. A speciális, nagy felületű elektródák tökéletesen, stabilan, elcsúszás nélkül illeszkednek a testre és ezáltal teljesen egyenletesen vezetik az impulzusokat. A legújabb EMS technológiának köszönhetően semmiféle, elektromos áramból fakadó kellemetlen érzés nem tapasztalható. Nincsenek erős ütéseket közvetítő, csípő pontok.

Gyakori hát és derékfájással küszködöm. Ez nem kizáró ok? 2018-03-22T09:43:20+01:00

Egyáltalán nem, sőt! A hát és derékfájás a mozgásszegény életmód, illetve ülőmunka leggyakoribb következménye. A gerinc melletti tartóizmok elgyengülnek és már meg is jelenik a fájdalom. A speedfitness kiválóan erősíti a tartóizmokat, ráadásul nemcsak felületileg. Olyan mélyen fekvő, stabilizáló izmokat is elérünk és megerősítünk, melyeket más edzésmódszerekkel csak nagyon hosszú idő alatt érhetnénk el. A vendégeink általában már 2-3 alkalom után jelzik, hogy csökkent, vagy megszűnt a derékfájásuk, javult állóképességük és fokozódott vitalitásuk.

Hányszor jöjjek egy héten, hogy látványos eredményt érjek el? 2018-03-22T09:43:47+01:00

A speedfitness-szel végzett 15 perces edzés egy másfél-két órás, kőkemény edzőtermi edzésnek felel meg. Ebből következően hosszú regenerálódási idő szükséges az izmoknak, hogy újra hasznosan tudjon velük mozogni. Ha hetente 2 alkalommal, legalább 2 nap kihagyással jár speedfitnessre, biztosan el fogja érni a céljait!

Helyettesíti a konvencionális (hagyományos) edzést a speedfitness tréning? 2018-03-22T09:44:07+01:00

Igen. Edzés közben 1 másodperc alatt 85 izomösszehúzódás történik. Ez egy impulzus alatt 4-szer 85 összehúzódást jelent. Enélkül a módszer nélkül ez a combizom esetében csak egy guggolást jelent. Tehát olyan terhelést nyújt az izomzatnak, mintha egy másodperc alatt 85x guggolnánk le és állnánk fel. Mindezt a speedfitness-szel mind a 8 izomcsoportban egyszerre érjük el!

Kell mozognom, dinamikus edzést végeznem a speedfitness edzés során? 2018-03-22T09:44:18+01:00

Igen. Az edzés összehasonlíthatatlanul hatékonyabb, ha a statikus gyakorlatok mellett dinamikus, az egész testet átmozgató gyakorlatokat is végzünk. Az edzés mozgásanyaga megegyezik egy hagyományos edzőtermi edzés vagy egy aerobic óra alapgyakorlataival. Míg az edzőteremben a súlyzók, gépek, gumikötél, stb. jelentik az edzéseszközöket, addig a speedfitnessnél a kis erősségű váltóáram. Előbbinél a súly nagyságát kell legyőzni, utóbbinál az impulzus erősségét.

Kinek ajánlott a speedfitness? 2018-03-22T09:35:49+01:00

Mindenkinek, akinek céljai között szerepel:

  • formás, atlétikusan izmos, karcsú test elérése
  • fogyás
  • fittség, vitalitás fokozása,
  • hát- és ízületi fájdalmak csökkentése
  • narancsbőr tüneteitől való megszabadulás
  • szülés utáni rehabilitáció
  • állóképesség javítás

Mindenkinek, aki:

  • kevés idővel rendelkezik
  • szakember segítségét, motivációját igényli
  • nem kedveli az edzőtermeket
  • nem szeret nagy sporttáskákat magával cipelni
  • nem szereti a tömeget
  • gyors eredményre vágyik

 

Mindegy, hogy idős, vagy fiatal, férfi vagy nő, élsportoló vagy sportkerülő, a speedfitness kihozza önből a maximumot! Már rövid időn belül látható és érezhető eredmények, a leggyorsabb út a topformához!

Kinek nem ajánlott a speedfitness? 2018-03-22T09:44:33+01:00
  • erős vérzékenység (hemofília)
  • cukorbetegség
  • lázas megbetegedések, akut bakteriális, vagy vírusos folyamatok
  • bőrelváltozások: az allergia és bőrirritációk, stb. formájában jelentkező bőrelváltozások esetében, amelyek bőrpírral, vagy pörsenések kialakulásával, erős viszketési ingerrel járnak, az elektródákkal, illetve elektromos árammal való érintkezéskor elővigyázatosság javasolt
  • szívritmus-szabályozó használata esetén
  • súlyos neurológiai betegségek: az olyan súlyos neurológiai zavarok esetén, mint a szklerózis multiplex, amiotrófiás laterális szklerózis, spasztikus spinális paralízis, Parkinson kór, epilepszia, stb.
  • tuberkulózis
  • daganatos megbetegedések
  • terhesség
Lesz izomlázam az edzés után? 2018-03-22T09:43:58+01:00

Igen. A speedfitness segítségével igen intenzív izommunka végezhető, ami másnap, harmadnap erős izomlázzal jár. Érdemes nyújtó gyakorlatokkal zárni az edzéseket, hogy csökkentsük az izomláz mértékét.

Mennyi idő alatt látszik meg az edzések eredménye? 2018-03-22T09:43:33+01:00

Rendszeres speedfitness edzés és helyes táplálkozás mellett már akár 4-5 alkalom után látható változás! Fontos tudni, hogy az edzés csak egy részét adja a testünk átalakításának! Megfelelő étrend nélkül sokkal lassabb lesz a változás! Fontos, hogy fehérjedúsan táplálkozzunk és minimum naponta 4-5x együnk „keveset”.

Mi az „impulzus” és mi történik az izomzatommal az edzés alatt? 2018-03-22T09:44:24+01:00

Az impulzus frekvencia(Hz-ben) mutatja meg, hogy hány egyedi impulzus hat az összehúzódás időtartama során az izomzatra. Az edzés alatt 4 másodperces időközönként váltják egymást a stimulációs és a pihenő periódusok.

7 Hz: 7 izomösszehúzódást jelent egy másodperc alatt. Jótékony hatásai a nyirokkeringés, az anyagcsere és a vérkeringés fokozása (cellulit program)

85 Hz: 85 izomösszehúzódás egy másodperc alatt. Optimális inger a harántcsíkolt izomzat számára (speedfitness erőnléti edzés)

100 Hz: 100 izomösszehúzódás egy másodperc alatt. Jótékony hatása az izomlazítás és fájdalomcsillapítás terén jelentkezik (body relax program)

Miért hatékony a speedfitness testsúlycsökkentési célok kitűzése esetén is? 2018-03-22T09:43:26+01:00

A súly és zsírcsökkentést napjainkban gyakran helytelen és egyoldalú diétával közelítik meg. Bár a testsúly gyakran valóban csökkenhet ezek hatására, de csak az izomszövetek nagy mértékű leépülésének rovására. A rossz táplálkozásból és mozgáshiányból álló életforma vezet csak igazán a test anyagcsere folyamatainak rossz irányú elmozdulásához.

Alapvetően kétfajta edzésünk van és mindkettő hozzásegít a fogyáshoz, csak más-más úton. A speedfitness erőnléti tréningek során a testsúly és a testzsír hatékony és tartós csökkentése az edzésekkel felépített zsírmentes izomtömeggel valósulhat meg. A magas anyagcsere-aktivitás az EMS tréning közben és még órákkal utána is fennmarad, az alapanyagcsere az izomtömeg növekedése miatt tartósan megnő. Az ezzel párhuzamosan zajló egészséges táplálkozással a testsúly ésszerűen és tartósan csökkenthető. A másik edzésfajtánk az úgynevezett cellulit edzés, ami a nyirokkeringést, az emésztést és a zsíranyagcserét gyorsítja. Dinamikus, aerob gyakorlatok végzésével kiegészítve rendkívül hatásos a fogyási folyamatok beindításában. A két edzést kombinálva már egy hónap után látványos eredmények érhetők el!

Mit hozzak magammal az első edzésre? 2018-03-22T09:42:21+01:00

Ez az egyik legnagyszerűbb a speedfitnessben. Egy zoknit és a széles mosolyodat! Az edzés előtt, alatt és után is mindent a rendelkezésedre bocsátunk. Hypotóniás sportitalt, L-karnitin zsírégető italt, magas biológiai értékű fehérje shake-t, törölközőt, tusfürdőt, zuhanyzási lehetőséget. A speciális speedfitness edzőruha bérlése első alkalommal benne van az árban, később pedig a bérlettel együtt megvásárolható, vagy alkalmanként bérelhető.

Rehabilitációban használható a speedfitness? 2018-03-22T09:42:48+01:00

Igen. Az EMS edzések abszolút ízület kímélők, így szinte bárki alkalmazhatja a speedfitness edzéseket. Klinikai tanulmányok bizonyítják, hogy hát és nyaki panaszok esetén is segítséget nyújt ez az edzésmódszer, hiszen a nehezen edzhető mélyizmokat is megerősíti, így a panaszok rövid idő alatt csökkennek, illetve teljesen megszűnnek. Emellett a gátizmokat is stimulálja, így a vizelettartási nehézségeket is hatékonyan csökkenti, klinikai tesztek pedig teljes gyógyulásról is beszámoltak az esetek 70 %-ában.

Van-e negatív hatása a szívre? 2018-03-22T09:42:32+01:00

Nincs. Az impulzus csak a harántcsíkolt izmokat képes stimulálni! Sima izomzatra semmiféle hatása nincs.