Power Plate 2018-09-06T11:28:46+01:00

SZOLGÁLTATÁSOK

Power Plate

Power Plate Buda, 12. kerületben elegáns, professzionális és diszkrét környezetben!

A power plate, azaz a teljes test vibráció forradalmi megoldás a testedzésben. A Power Plate technológia alapjait a 60-as években az orosz űrhajósok haszálták, majd évekkel később a holland olimpiai csapat edzője  továbbfejlesztetteezt a módszert, így született meg 2000-ben az első Power Plate berendezés.

A teljes test vibrációs tréning Newton második törvényén alapszik, mely röviden:
F=ma, azaz az Erő egyenlő a tömeg és a gyorsulás szorzatával.

A hagyományos edzésekkor súlyok segítségével növeljük az erőt, míg a Power Plate gép a vibrációval (a gyorsulással) hat az erő nagyságára. A Power Plate gépek platója több irányban mozdul el. A fel-le elmozdulás hatására növekszik az izomtónus, a jobbról-balra és az előröl- hátra történő elmozdulás az egyensúlyt és a koordinációt javítja. A plató akár másodpercenként 50-szer is képes rezegni, beállítástól függően.A Power Plate gépek az úgynevezett PrecisionWave™ technológiával működnek. Ez egy igen pontos, harmonikus rezgő rendszer, mely a plató teljes felszínén egyenletes és szabályozott rezgést garantál – így lesz az eredmény is konzisztens és kiváló. Ezen rezgések váltják ki azt az öntudatlan izomreakciót, mely miatt az izmok másodpercenként több alkalommal is összehúzódnak és elernyednek. A teljes test edzése lehetővé válik így 25-30 perc alatt, és már heti 2-3 alkalom is látható és gyors eredményt garantál. A Power Plate gépek orvostechnikai eszköz tanúsítvánnyal rendelkező berendezések. Akár orvosi rehabilitációs program részeként is alkalmazhatóak

ELŐZETES

időpontfoglalás

AZ EDZÉS MENETE

 • Power plateedzésre előzetes időpont egyeztetéssel lehet bejelentkezni. Ez azért fontos, mert abban az időszakban csak és kizárólag azzal az egy vendéggel foglalkozunk. Stúdiónk nagy hangsúlyt fektet a privát szféra megteremtésére.
 • A megbeszélt időpont előtt kb. 0-5 perccel kell megérkezni.
 • A power plate edzéshez javasoljuk, hogy hozz magaddal egy kényelmes edzőruhát és edzőcipőt, hogy a gyakorlatokat a legstabilabban és komfortosabban végezhesd.
 • A pár perces átöltözést követően minden egyes edzést egy állapotfelmérés előz meg, amikor az edző és vendége átbeszélik az aktuális közérzetet, hangulatot, esetleges fájdalmakat, sérüléseket valamint egy professzionális diagnosztikai mérleg segítségével felmérik a vendég jelenlegi súlyát, test- és zsigeri zsírszázalékát, a vázizom százalékát, valamint a testtömeg-indexet.
 • Az edzés megkezdése előtt a vendég egy izotóniás italt kap, melyben azok a fontos vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek vannak, amelyet az intenzív edzés során az izzadással és energiafelhasználással elveszítünk, és ezt mindig pótolnunk kell.
 • Az edzés alatt nagyon fontos betartani az edző utasításait, mert a gyakorlatok nem megfelelő végrehajtása sérülésekhez is vezethet.
 • Edzés után a vendégnek lehetősége nyílik egy frissítő zuhany vételére, amelyhez biztosítunk tusfürdőt, törölközőt és egyéb pipere kellékeket.

Mire jó a Power Plate

A Power Plate gépen történő gyorsulási edzés egyedülálló paradigmaváltást képvisel az erősítő edzések körében, mert a test több erőt képes kifejteni közben, mint a hagyományos erőedzéseken. A Power Plate gépek segítségével számos olyan egészségügyi és fitnesz előnyre tesznek szert a betegek és a felhasználók, melyek bár közvetlenül nincsenek hatással magára a betegségre vagy állapotra, de ugyanakkor pozitívan befolyásolják az általános egészségi állapotot. Vannak azonban olyan esetek is, ahol közvetlenül a betegségre van hatással az edzés, és így a betegek gyorsabban felgyógyulnak vagy hosszabb ideig képesek a független(ebb) életre.

Egészségügyi hatásterületek:

 • neurológia (Parkinson-kór, Sklerosis Multiplex, gerincvelő sérülés, stressz)
 • anyagcsere (elhízás, túlsúly)
 • reumatológia (ízületi gyulladás, derékfájás, csontritkulás)
 • medencefenék erősítés (inkontinencia, szülés utáni rehabilitáció)

Rehabilitáció

A teljes testvibráció használata széles körben elterjedt a gyógyászatban. A vibráción alapuló terápia számtalan sérülés rehabilitációjára alkalmas. A vibrációval kezelt duzzadt felületek, amelyek húzódás, zúzódás, ficam stb. során keletkeztek hamarabb megszűnnek és felszívódnak. A megnövekedett véráramlás gyorsan kitisztítja a kötőszövetekben található salakanyagot, ezáltal felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Sérülések kezelésében és megelőzésében, valamint gyógyterápiás kezelések idején a Power Plate jelentős szerepet játszhat.A vibrációs tréning aktivizálja a fehér izom rostokat, a hormonok nagyobb mértékű felszabadítása hozzájárul a gyorsabb regenerálódáshoz, így a beteg felépülése gyorsabb és tökéletesebb. A konzultáns orvossal vagy fizikoterapeutával egyeztetve egy speciálisan kidolgozott edzésprogrammal kitűnően és eredményesen alkalmazható autós balesetek utáni (ideiglenes) rendellenességek kezelésében. A vibrációs tréning a fájdalom csökkentéséhez is hozzájárulhat, ami leredukálhatja a betegek által fogyasztott fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyiségét.

Alakformálás

Az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal összehúzódnak a Power Plate edzés alatt. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, mondjuk 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izom-összehúzódást fog kiváltani! Azaz az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálhatunk, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest.

Kalóriaégetés

A vibrációs tréning alapvetően erőedzés, és kiváló utóégető hatást fejt ki. Azaz a pihenés alatt is égetjük a kalóriákat, és így építjük és pihentetjük az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is. A rezgéssel összekötött erőedzés nagyon jó opció azoknak is, akik félnek attól, hogy súlyokat emelgessenek, vagy sérüléstől tartanak, mert ez a hatékony erőedzés úgy égeti maximális szinten a kalóriákat, hogy közben nem okoz sérülést, és nem terheli az ízületeket.

Szebb alak, kevesebb cellulit

Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz. A masszázs pedig segít a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen. Ráadásul a Power Plate gépen végzett standard nyújtási gyakorlatokkal azonnal érezzük a flexibilitás fokozódását. Nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredményt az hozza, ha a mozgás mellé megfelelő étrendet társítunk.

Anti-aging és szépségápolás

A Power Plate gépen végzett vibrációs tréning hatására az agy úgy reagál az edzés intenzitására, hogy felgyorsítja a véráramlást és oxigénnel tölti fel a vért a test minden részén miközben a HGH (emberi növekedési hormon) szintje jelentősen megemelkedik, mely a sejtek javításának és regenerációjának fontos eszköze. Ugyanakkor növekedés mutatkozik a tesztoszteron szintben, az ingerülettovábbító anyagok szintjében és az endorfin szintben (ami az ún. „runner’s high“ (futás utáni feldobódottság) érzéshez vezet) és ez segít a fájdalom elnyomásában és a használó hangulatának javulásában. A Power Plate gépen történő rövid edzésnél ( átlag 30 perc, hetente háromszor) gyorsan javul a ruganyosság, és egyre több mozgást tudunk elvégezni, miközben a kollagén termelés is javul már a használat első 90 másodpercében.

Az edzés biológiai hatásai:

mitokondriális biogenezis, azaz megemelkedik a sejtek energiaszintje
szatellita sejtek termelése – ezek a sejtek regenerálják a sérült izomrostokat, és akadályozzák meg az idősödő izom leépülését
motoros ideg stimuláció, azaz harcol a korhoz társuló neuronveszteséggel
megemelkedik a proteinszintézis mértéke, és szervezetünk akár olyan mértékben építi az izmokat, mint fiatalabb korunkban
megnövekszik a hormonok szintje és a kollagén szintje, mindezt teljesen természetes módon
harcol a csontritkulás ellen

A kezelés ellenjavallatai:

Abszolút kontraindikációk:

 • Akut  megbetegedések, gyulladásos folyamatok
 • Trombózis
 • Friss műtéti hegek (hat hétnél fiatalabbak)
 • Implantátumok beültetése, (hat hónapnál frissebb műtét)
 • Stents és Bypass (műér)műtétek (hat hónapnál frisebb beültetés)
 • Magasfokozatú csontritkulás törésekkel  (t-score skálán 3.0 felett)
 • Nem kezelt magas vérnyomás
 • Agyi-pacemaker
 • Súlyos cukorbetegség gangrénás fekéllyel vagy nekrózissal (szöveti elhalás)
 • Terhesség

Relatív kontraindikációk
A relatív ellenjavaslatok alá esnek olyan panaszok és betegségképek, amelyek bizonyos szabályok figyelembevétele mellett lehetővé teszik a Power Plate edzést. Természetesen fontos a megfelelő gyakorlatok kiválasztása, a terhelés dózisának optimalizálása és a kompetens edző vagy mozgásterapeuta jelenléte. Mind e-mellett mérlegelni kell a vendég/páciens személyes adottságait is illetve a relatív ellenjavallatok veszélyét is, azaz mennyi előnnyel és rizikóval jár az edzés. A jelnlegi ismereteink szerint az alábbi panaszképek esnek a relatív kontra indikáció, azaz ellenjavallat alá:

 • Nem akut hátfájás
 • Stents illetve Bypass (műér) műtétek ha hat hónapnál régebbiek
 • Implantátumok (Protézisek), ha hat hónapnál régebbi a beavatkozás
 • Epe-és vesekövek
 • Koszorúér megbetegedések
 • Tumor,  kemoterápia, más rákterápiák ¬¬*
 • Szívritmus keltő (pacemaker)
 • Köszvény
 • Epilepszia
 • Szédülés

A hullámmasszázs során speciálisan kialakított, légkamrákból álló kezelő egységeket, ún. applikátorokat helyezünk a lábra, bokától combtőig, vagy a has-derék területére, esetleg a karokra, de mindenképpen ügyelve arra, hogy a test legfeljebb 60%-a kezelhető egyszerre. A gépi kompressziós eljárás lényege, hogy a felhelyezett applikátorok szabályozottan vezérelt, egymás után felfúvódó légkamrái egy computer által irányított, folyamatosan váltakozó hullámmasszázs effektust idéznek elő, ami hihetetlenül erőteljes, pozitív hatást gyakorol mind a nyirok- mind a vérkeringés élénkítésére.